6 për qind më pak kërkesa për azil në shkurt

96
0

Në shkurt, 1339 persona kërkuan azil në Zvicër. Kjo është 6.4 për qind më pak se në janar. Në vitin aktual, Sekretariati Shtetëror për Migrim (SEM) planifikon të pranojë 900 viktima nga Siria.

Nga 1.339 kërkesa për azil të paraqitura në shkurt në Zvicër, shumica (310 aplikime) erdhën nga shtetasit e Eritresë, siç njoftoi SEM, përcjell albinfo.ch.

Kjo është 48 aplikacione më shumë se në janar. Kjo pasohet nga kërkesa nga Siria (103 kërkesa -4), Afganistani (100 kërkesa, +28), Algjeri (87 kërkesa, +34), Somalia (70 kërkesa, -23) dhe Gjeorgjisë (62 kërkesa, -38). Krahasuar me shkurtin 2017, bëhet fjalë 11.1 për qind më pak azilkërkues.

Azil iu dha sipas Sekretariatit Shtetëror për Migracionin në shkurt 532 personave, 633 persona u pranuan përkohësisht. Këto shifra janë të ngjashme me ato të janarit, përkatësisht me 518 dhe 683 persona.

Zvicra gjithashtu merr pjesë që nga shtatori 2015 në programin e Bashkimit Evropian, sipas të cilit azilkërkuesit janë të shpërndarë në vende të ndryshme që tashmë janë regjistruar në Greqi apo Itali. Në këtë drejtim, 12 shtetas nga Italia arritën në Zvicër në shkurt që nga fillimi i programit 1493.

Sipas SEM, pritet të hyjnë 7 persona më shumë deri në fund të tremujorit të parë. Pastaj Zvicra do të ketë marrë në 1500 njerëz dhe do të përmbushë detyrimet e këtij programi.

Me 649 veta, Zvicra i ka kërkuar një shteti tjetër nga Marrëveshja e Dublinit për të marrë përsipër një person. Në anën tjetër, shtetet e tjera kanë kërkuar nga Zvicra që të marrin gjithsej 576 njerëz; 90 persona u transferuan në Zvicër./Albinfo.ch/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here