A e dini kuptimin e logos së BMW-së?!

156
0

BMW është një prodhues i automobilave, motoçikletave dhe motorëve gjermanë, që gjendet në në München. Fillimisht ishte kompani aeroplanësh.

Pas përfundimit të Luftës së Parë Botërore në vitin 1918, BMW u detyrua të ndërpresë prodhimin e motorëve te avionëve nga kushtet e Traktatit të Versajës (armëpushim). Kompania u zhvendos rrjedhimisht në prodhimit motorëve në vitin 1923, pasi kufizimet e traktatit filluan të hiqen , ndjekur nga automobila në 1928-29.

Logo e BMW-së i dedikohet historisë së kompanisë në aviacion. Logoja paraqet një helikë në lëvizje me pjesën e kaltër që përfaqëson qiellin. Kjo është për shkak të rolit të kompanisë në ndërtimin e motorëve të avionëve për ushtrinë gjermane gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) është e njohur për prodhimin e makinave me karakter sportiv dhe luksoz. Performanca dhe kënaqësia e ngjarjes e bëjnë një BMW te jetë e veçantë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here