Ballina Shëndetësi Alarmante, shtohet numri i pickimeve nga insektet

Alarmante, shtohet numri i pickimeve nga insektet

26
0

 

 

Ditët e fundit në Kosovë është shtuar numri i qytetarëve që kërkojnë ndihmë në qendrat mjekësore pas pickimit nga insektet.

Basri Lenjani, drejtor i Klinikës Emergjente në QKUK, tha se së fundi është shtuar numri i pacientëve të pickimit nga insektet.

“Pickimi nga insektet shtohet në muajt e verës. Statistikat tregojnë se nga pickimet nuk është treguar ndonjë rast me fatalitet”, tha ai sot në Radio Televizionin e Kosovës.

Sipas tij, në ShBA vdesin 50 persona, kurse në Francë mbi 30. Ai bëri me dije se shumica e insekteve nuk sjellin fatalitet. “Helmimet nga insektet nuk janë vetëm një faktorë”, tha ai.

Lenjani vlerësoi se nuk është mirë që të largohet koka nga insekti. “Ajo duhet të largohet nga profesionistët dhe përmes pincetës”, deklaroi ai.

Sipas tij vendi i thumbuar duhet të pastrohet me ujë të ftohtë, pastaj mundet të pastrohet edhe me amoniak, etj.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here