Apple dhe Samsung në zgjidhje të konfliktit

95
0

 

Apple dhe Samsung Electronics të mërkurën vendosën një marrëveshje për patentë, sipas një depoziti të Gjykatës së Qarkut të SHBA për Qarkun e Veriut të Kalifornisë.

Kushtet e zgjidhjes nuk u zbuluan në dosjen e gjykatës.

Një zëdhënës i Apple nuk pranoi të komentonte mbi kushtet e zgjidhjes. Samsung nuk ka kthyer menjëherë një kërkesë për koment.

Zgjidhja përfundon një betejë patentash që Apple ka zhvilluar kundër Samsung që nga viti 2011 lidhur me akuzat se Samsung ka shkelur patentat e Apple duke “kopjuar” dizajnin e iPhone.

Samsung kishte paguar më parë $ 399 milion Apple për të kompensuar shkeljen e patentës. Samsung do të duhet të bëjë një pagesë shtesë për Apple me gati 140 milionë dollarë, nëse aktgjykimi është mbështetur.l.n

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here