Asnjëherë mos e hiqni lëkurën rreth thonjëve!

130
0

Për shumë vite, hudhra, përdoret si mjet terapeutik për shumë sëmundje, dhe së fundmi janë zbuluar dhe vetitë e saj mbrojtëse ndaj sëmundjeve të zemrës, tumoreve si dhe efekte antibakteriale të fuqishme.

Asnjëherë me dhëmbë!

Që të mos ndodhë diçka e keqe duhet shmangur tundimi për të hequr lëkurën rreth thonjve sepse gishtat janë më të prirur për infeksion, kështu që duhet që t’i mbajmë sa më larg baktereve.

Shenjat alarmante dhe çfarë të bëni

Ja çfarë duhet të bëjmë në raste të tilla: vendosni duart (ose këmbët) nën ujë të ngrohtë për të zbutur lëkurën tuaj. Dezinfektojeni thonjtë me alkool të denatyruar dhe prisni lëkurën pranë nivelit normal të lëkurës. Aplikoni një locion të ulët të alkoolit dhe ujit dhe mos harroni të lagështoni zonën mirë.

Si të parandaloni infektimin

Ka disa gjëra që mund të bëni për të mbrojtur duart nga formimi i lëkurës. Para së gjithash, mbani lëkurën tuaj të hidratuar sidomos gjatë muajve të dimrit. Gjithashtu duhet të vishni dorashka, si jashtë shtëpisë në ajër të ftohtë dhe kur lani enët, pasi uji i nxehtë dhe sapuni mund të shkaktojnë thatësi.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here