Belgjikë, jelekët e verdhë pengojnë hyrjen në një ndërtesë publike

61
0

Jelekët e verdhë në qytetin Namur në rajonin Wallonia në Belgjikë pengojnë hyrjen në një ndërtese publike.

Sipas raporteve në mediat lokale mësohet se jelekët e verdhë kanë formuar barrikada para ndërtesës të shërbimeve publike të Wallonia-s dhe kanë penguar hyrjen e punonjësve.

Marc-Henri Jamain, një prej protestuesve ka theksuar se si rezultat i negociatave me drejtuesit e institucionit kanë lejuar hyrjen e rreth 10 punonjësve në ndërtesë, ndërsa për punonjësit e tjerë pengesat do të vazhdojnë gjatë gjithë javës.

Jelekët e verdhë nisën protestat në Belgjikë duke u ndikuar nga protestat në Francë dhe afërsisht që prej 8 javësh ata protestojnë rritjen e çmimeve të naftës.

Në përleshjet e ndodhura mes protestuesve dhe policisë në protestat e zhvilluara javët e kaluara, policia belge ndërhyri ashpër ndaj jelekëve të verdhë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here