“Ai që humbet amanetin dhe pranon tradhëtinë, është zhveshur nga fetarizmi!”

Vazhdojmë të flasim mbi kuptimet e besës në Islam. Dhe, pa dyshim, kjo është një temë e ndërlikuar, sepse ka të bëjë me përkushtimin...

Të nxisim sa më tepër rimëkëmbjen e vlerave islame në mesin tonë!

Hadithi i fisit Himjer, për të cilët Resulull-llahu (a.s.) u lut: "All-llahumme mëshiroje fisin Himjer...", ka mësime të shumta, shpjegimi i të cilëve nuk...

Islamofobia e institucionalizuar në Kosovë, sfidë për gratë e mbuluara

Me ëndrrat për t’u bërë ushtare, arsimtare apo dizajnere grafike, gratë në Kosovë kanë folur kundër diskriminimit me të cilin përballen gjatë kohës sa...

Sulejman Rexhepi: Ka filluar ndërtimi i xhamisë së re në Lubin

Ka filluar ndërtimi i xhamisë së re në Lubin Është vënë guri i themelit i xhamisë së re në fshatin Lubin, komuna e Sarajit, pjesë...

Mos të ndahemi nga çështjet madhore në jetë!

Të shohim se çfarë edukate kanë pasur sahabët me Pejgamberin (a.s.). Nëse ata kanë qenë të kujdesshëm që as edhe një fije pluhuri t'i...

VITRINA E LIBRIT- Dyzet Netë Vëllimi 3

Dyzet Net, pjesa e tretë Autori Metin Izeti në këtë vepër ka përmbledhur ligjëratat e tij mbi komentimin e disa kaptinave të fundit kura’nore. Ky...

Xhamia e Re në Llazicë hap dyert për besimtarët, BIK cakton hoxhë Besmir Foniqi si imam!

Ditën më të mirë të javës është dita e Xhuma. Për këtë arsye Bashkësia Isame e Kosovës ka vendosur që Xhamia e Re e fshatit...

Vitrina e Librit- A nuk ka aspak Besnikeri në Dashuri?!

Vitrina e Librit- A nuk ka aspak Besnikeri në Dashuri?! https://www.youtube.com/watch?v=9R0UydnPYKU&t=2s

Vitrina e librit – Ngritja e vetëbesimit dhe e dinjitetit

Vitrina e librit - Ngritja e vetëbesimit dhe e dinjitetit https://www.youtube.com/watch?v=PM9IPrRhfqc

Mirësia do vazhdon të jetë në këtë Ymet deri në Kijamet!

Mirësia do vazhdon të jetë në këtë Ymet deri në Kijamet Pejgamberi, ﷺ, thotë: "لا تزال طائفة من أمتي ظاهرين على الحق لا يضرهم من خذلهم...

Të fundit

Jemi futur në tre Muajt E Bekuar, Ndërsa Më 27 Shkurt Është Nata E Regaibit

Sipas kalenderit tonë, të përgatitur nga Unioni i Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, hyrja e tre muajve të dalluar fillon nesër, gjegjësisht...

Koronavirusi/ Shtohen masat në pikën doganore të Kapshticës

Në një kohë kur koronavirusi duket se po përfshin me shpejtësi mbarë globin, një shtim masash vihet re në Kapshticë.

Greva e urisë në Ballsh, një prej naftëtarëve dërgohet në spital

Sot, në ditën e dhjetë të grevës së urisë së naftëtarëve të Ballshit, këta të fundit rezufojnë shërbimin mjekësor.

Zjarr në një vilë 4-katëshe në Berat

Një zjarr ka rënë në një ndërtesë 4-katëshe në Berat. Banesa e shtetasit Nuri Hibro, që ndodhet prapa bashkisë së qytetit,në lagjen...

Turqia fiton 32 milionë dollarë nga urat dhe rrugët në janar

Turqia fitoi mbi 189,5 milionë lira (rreth 32 milionë dollarë) nga tarifat në janar, tregojnë shifrat zyrtare (AA). Ura...
- Reklamë -