Facebook po përballet me një proces gjyqësor për njohjen e fytyrës në foto

94
0

Një gjykatë amerikane ka hedhur poshtë një përpjekje të gjigantit të teknologjisë Facebook për të shpjeguar sesi mënyra se si mblidhte imazhet e fytyrave të njerëzve ishte e ligjshme.

Rasti bazohet në fotot e ngarkuara nga njerëzit në këtë sit të rrjeteve sociale, të cilat më vonë u përdorën për të identifikuar fytyrat të po atyre njerëzve në foto të tjera.

Për shkak të mungesës së lejes nga një përdorues i Illinois, filloi një proces. Ky vendim shënoi fillimin e veprimit të tyre të mëtejshëm kundër Facebook.

Kompania ka dështuar në bindjen e gjykatës se çdo përdorues i platformës Facebook ka dhënë pëlqimin e tij për një gjë të tillë.

Gjykata hodhi poshtë të gjitha pretendimet dhe vuri në dukje se përdoruesit e këtij rrjeti social tashmë kishin vuajtur mjaft për shkak të shkeljeve të intimitetit. Padia pretendon se ato nuk kanë bërë sa duhet nga Facebook për të paralajmëruar njerëzit për atë që do të ndodhë. /tesheshi.com/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here