Ford rifreskon gamën SUV në Europë, sjell modelin Kuga me 7 ulëse!

92
0

Në valën e rritjes së shitjeve të modeleve SUV, prodhuesi amerikan është duke u përgatitur për tregun europian.

Nga viti në vit në Europë, interesi i konsumatorëve për SUV po rritet, kështu që pjesa e tregut e këtij lloji të automjeteve në vitin 2018 arriti në 35% të shitjeve totale të katër veturave.

Ford dëshiron të bëjë një hap përpara me këtë prirje dhe planifikon të rindërtojë modelin e SUV.

Ford SUV më i shitur në tregun europian është Kuga.

Në 2018, 153.542 kopje të këtij modeli iu dorëzuan klientëve.

Pason, EcoSport me mbi 111 njësi të shitura, me një rritje prej 78% krahasuar me vitin 2017.

Në anën tjetër, Ford Edge u shit në vetëm 9,527 kopje, me një rënie prej 41% në krahasim me vitin e kaluar.

Prandaj, prodhuesi amerikan synon të zëvendësojë Edge në Evropë me një Kuga të ri me 7 ulëse.

Përveç kësaj, gjenerimi i versionit të rregullt të Ford Kuga me 5 ulëse është gjithashtu i planifikuar, dhe pasardhësi do të marrë edhe EcoSport.

Përveç këtyre modeleve, Ford ka njoftuar nisjen e një tjetër SUV, emri i të cilit nuk është zbuluar deri më tani, kështu që është një vit interesant përpara premierës evropiane të veturave të reja Ford SUV.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here