Gjumi i shkurtë gjatë ditës ju bën më të lumtur

104
0

Shkencëtarët kanë zbuluar një lidhje mes të fjeturit për një kohë të shkurtë gjatë ditës dhe lumturisë.

Ndonëse gjumi në përgjithësi sjell një sërë përfitimesh shëndetësore, duke filluar nga rritja e produktivitetit e deri te mbrojtja nga sëmundjet e zemrës, tani duket se lumturia është një nga përfitimet më të mira që i sjell gjumi.

Profesori Richard Wiseman, nga Universiteti Hertfordshire, ka thënë: “Hulumtimet e mëhershme kanë treguar se të fjeturit për më pak se 30 minuta gjatë ditës ju ndihmon të ndiheni më të përqendruar, të jeni më produktivë, më kreativë dhe tani studimet e reja e shtojnë faktin se gjumi i tillë ju bën edhe më të lumtur”.

Në bazë të eksperimenteve me 1,000 pjesëmarrës, hulumtuesit kanë konstatuar se mbi 60% e atyre që bëjnë një sy gjumë gjatë ditës raportojnë për disponim më të mirë sesa ata që flenë më shumë./Mesazhi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here