Ballina Europa Holanda shënon përvjetorin e çlirimit nga nazistët

Holanda shënon përvjetorin e çlirimit nga nazistët

56
0

Mijëra persona në sheshin Dam të Amsterdamit shprehën nderime dhe kujtuan ushtarët që humbën jetën gjatë aksioneve të ndryshme brenda dhe jashtë vendit gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Në programin ishte i pranishëm edhe mbreti Alexander, i cili vendosi kurorë lulesh në monumentin kombëtar, dhe mbretëresha Maxima. Në mesin e të pranishmëve ishte edhe kryeministri i vendit, Mark Rutte si dhe shumë politikanë.

Respekt dhe nderime iu kushtua edhe me heshthe dyminutëshe, ndërsa manifestime u mbajtën edhe në qytetet tjera të Holandës.

Holanda shënon përvjetorin e çlirimit nga nazistët të cilët më 5 maj të vitit 2945 braktisën këtë vend. /Rtv Islam/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here