Hoxhë Sulejman Rustemi, Tema: Midis Frikës dhe Shpresës

Mos i humb

Me pasaportë dhe ID të dikujt tjetër/ Do kalonin ilegalisht, arrestohen 3 afrikanë në Rinas

Një rast i kalimit të paligjshëm të kufirit është parandaluar në Rinas, ku për pasojë kanë rënë në pranga tre shtetas nga...

Vendimi për të nxitur hapjen e ndërmarrjeve perëndimore

Kompanitë e industrisë automotive duhet të kenë të paktën 250 punonjës për të përfituar uljen e tatim fitimit në masën 5 përqind.

Edhe Spanja në ‘alert’/ Një italian i prekur nga koronavirusi në një hotel, qindra të tjerë kontrollohen…

Spanjë- Një person i konfirmuar pozitiv i prekur nga koronavirusi ka bërë që Spanja të mprehë vigjilencën duke kontrolluar qindra turistë në...

Takohen përsëri Kurti e Mustafa, kësaj radhe për taksën

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe kryetari i LDK-së, Isa Mustafa kanë nisur takim në zyrat e Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Hoxhë Sulejman Rustemi, Tema: Midis Frikës dhe Shpresës

Klikoni në linkun e mëposhtëm:

Ligjëratë e mbajtur në xhaminë e Fondacionit të Rinisë Islame në Zyrih, të Xhumanë me datë 28 Qershor 2013 nga imami Sulejman Rustemi. Tema: Midis Frikës dhe Shpresës Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit Falënderimi i takon Allahut të madhëruar, Zotit të botëve. Paqja dhe mëshira qoftë mbi të Dërguarin e Tij salallahu alejhi ue selem, mbi familjen dhe shokët e tij e të gjithë ata që e ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Imami e fokuson ligjërimin e tij në rëndësinë e dashurisë që besimtari i vërtetë duhet të lidhet me madhëirmin dhe me respektimin e Allahut. Besimtari e do Allahun sikur që e do i suduari sunduesin e tij, sikur që robi e do zotriun e tij, sikur dashuria e krijesës ndaj krijuesit të tij. Për këtë ata që e duan Allahun dhe janë të sinqertë në këtë dashuri ata jetojnë mes frikës dhe shpresës. Shpresa e tyre është e lidhur me Mëshirën e Allahut dhe poashtu nuk i frigohen aksujt përveç Allahut. Ata të cilët shpresojnë në Allahun në të njejtën kohë janë edhe ata që më së shumti ia kanë frikën Allahut. Allahu thotë: Pyeti idhujtarët që u luten idhujve, kërkojnë t’i afrohen Zotit të tyre, madje edhe më të afërtit, duke shpresuar mëshirën e Tij dhe duke iu frikësuar dënimit të Tij. Me të vërtetë nga dënimi i Zotit tënd duhet të ruhet çdokush( isra 57). ****************************************­**********

www.rtvislam.com www.radioislame.com ****************************************­*************************

Shikues i/e nderuar! Nëse e keni gjetur këtë material të dobishëm, ju lutemi që ta shpërndani sa të keni mundësi nëpër webfaqet tuaja, nëpër profilet dhe faqet tuaja në facebook, në shoqerinë tuaj përmës emailit si dhe nëpërmjet youtubes ose formave të ndryshme që ju i mendoni pozitive. Gjithashtu ju mund ta përdorni këtë material, nëse ju nevojitet, edhe për montazhe të ndryshme në dobi të davetit. Allahu ju shpërbleftë. Amin! *************************************************************************

Dua: O Allah bëje të qartë të vërtetën dhe na mundëso ta ndjekim dhe bëje të qartë të pavërtetën dhe na mundësi ta braktisim. Amin! O Muslimanë! Drejtohuni Allahut dhe Lutjuni vetëm Atij, e askujt tjetër.

- Reklamë -
- Reklamë -

Të fundit

A Është e Dëmshme Kërcitja e Kockave

Për shumë njerëz një nga gjërat e para që bëjnë sapo zgjohen nga gjumi është kërcitja e kockave dhe tërheqja e trupit.

Fërgesë e Ngrohtë me Gjizë e Hudhra

Fërgesa është padyshim një nga traditat më të hershme të kuzhinës shqiptare. E gatuar në mënyra të ndryshme në...

Omëletë e bardhë e shpejtë me dy lloje djathërash: Kafjall i përsosur i cili ju shkrihet në gojë!

Fjala është për omëletën e shpejtë nga të bardhët e vezëve, përgatitja e së cilës zgjat afro dhjetë minuta

Huawei ka prezantuar P40 Lite në heshtje dhe fshehtësi

Huawei do të prezantojë serinë e saj të re P40 në Paris më 26 mars. Sidoqoftë, Huawei po sjell tashmë P40 Lite...

“Përgjegjësia humanitare në Idlib nuk i takon vetëm Turqisë, por bashkësisë ndërkombëtare”

Ministria e Punëve të Jashtme e Gjermanisë porositi se përgjegjësia humanitare në Idlib nuk i takon vetëm Turqisë, por tërë bashkësisë ndërkombëtare...