Këto janë 10 ushqimet që parandalojnë kancerin e gjirit!

143
0

Muaji tetor në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, për të rritur vëmendjen dhe mbështetjen për sensibilizimin, zbulimin e hershëm, trajtimin, si dhe kujdesin paliativ për këtë sëmundje.

Kanceri i gjirit është kanceri më i zakonshëm i grave në mbarë botën, si në vendet e zhvilluara dhe vendet në zhvillim.

Për të minimizuar rrezikun e shkaktimit të një sëmundjeje të ngjashme, duhet të filloni të monitoroni dietën tuaj.

Këto janë ushqimet që duhen shmangur për të parandaluar shfaqjen e tumorit në këtë zonë:

1 Ushqime të konservuara

2 Kripa

3 Patate të skuqura

4 Kuba të gatshëm supe

5 Mishi i kuq

6 Sheqeri i bardhë

7 Alkooli

8 Ushqimet me myk

9 Produktet e qumështit

10 Produkte sallamerie

/Kosova Post/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here