KLP drejt formimit, zgjidhen 5 anëtarët e parë

120
0

Shkallët e para të Prokurorive në rrethe kanë votuar dhe kanë zgjedhur 3 anëtarë të Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Dy kandidatë nga Prokuroria e Apeleve, fitojnë automatikisht.

Fituesit nga votimi i Prokurorive të Shkallës së Parë kanë dalë: Gentian Osmani, Prokuror tek Krimet e Rënda; Besnik Cani, i emëruar prokuror në Elbasan dhe i komanduar që prej dhjetorit 2017 si këshilltar i Arta Markut si edhe Antoneta Sevdari, prokurore e Prokurorisë së Tiranës.

Ndërkohë që humbësit nga Prokuroritë e shkallëve të para janë Vate Staka, Besnik Muci dhe Dritan Prenci.

Tashmë priten të zgjidhen edhe 3 anëtarë të tjerë: Nga Prokuroria e Përgjithshme duhet të shpallet një fitues, nga Apeli duhet të shpallen dy fitues.

Tani pritet të numërohen votat nga Prokuroria e Apelit, nga ku pritet automatikisht që fituesit të jenë Bujar Sheshi, prokuror i Apelit të Krimeve të Rënda Tiranë dhe Arben Dollapaj, prokuror i Apelit Shkodër. Sepse nuk kanë konkurrencë dhe ligji e thotë që nga Apelet duhet të fitojnë, një nga rrethet dhe një nga Tirana.

Më pas do numërohen votat për prokuroret e Prokurorisë së Përgjithshme, Anila Leka dhe Kostaq Beluri, të cilët konkurrojnë për një vend për në KLP.

Besnik Cami

Gentian Osmani

Antoneta Sevdari

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here