Kosovë, shtrenjtohet mielli buka lirohet

1247
0

Vazhdon që buka në Kosova të shitet me çmime të ndryshme. Diku 40 cent, 30 cent, 15 cent e ka raste ku një bukë shitet edhe për 10 cent.

Furrtarët thonë se buka e lirë nuk ka vlera të mira ushqyese dhe përgatitet me peshë e cilësi më të dobët.
Ata thonë se shteti duhet të angazhohet për bukë standarde që do të shtonte kualitetin në furra dhe fabrika të bukës.

“Tash 1 vit mielli u kanë 20 euro ndërsa çmimi i bukës 25 cent, tash u bë milli 27 deri në 28 euro, çmimi u bukës u zvogëlua, nuk e di si u bë kjo a po shtyhen firmat e mëdha mes veti apo si nuk e di”, thotë njëri prej furrtarëve./Kosova Post/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here