Ballina Shëndetësi Ky është rreziku nëse flini me dritë ndezur

Ky është rreziku nëse flini me dritë ndezur

56
0

Një gjumë në një dhomë me ndriçim shkakton që njerëzit të kenë rezistencë më të lartë të insulinës.

Rezistenca e insulinës është aftësia e reduktuar e qelizave për t’iu përgjigjur hormonit.

Kjo ndikon në transportin e glukozës dhe shoqërohet me fillimin e diabetit të tipit 2.

Dritë gjatë natës pengon prodhimin e melatoninës së hormonit të gjumit, tregon një studim i fundit në SHBA.

Hulumtimet e mëparshme sugjerojnë se ekspozimi ndaj dritës gjatë natës pengon prodhimin e melatoninës së hormonit të gjumit, i cili është i përfshirë në ruajtjen e niveleve të sheqerit në gjak.

Melatonina prodhohet në tru në përgjigje të errësirës dhe rregullon ciklet e zgjimit të gjumit.

Rreth 23.1 milionë njerëz në SHBA dhe katër milionë në Britani të Madhe janë diagnostikuar me diabet, nga të cilët rreth 90 për qind kanë tipin 2./Kosova Post/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here