Merkeli lë gojhapur mediat! E pyesin: Ju jeni e Krishterë, pse i keni pranuar miljona emigrant Muslimanë?

1098
0

Angela Merkel gjatë një interviste tregon principet e qeverisjes së saj, ku gazetari I drejtohet me pytje lidhur me ekoniminë familjare.Gazetari: A jeni milionere?Merkel: Jo, nuk më duhen milionat. Ndihem e pasur kur populli im ka një ekonomi, arsim, shëndetësi të fortë, si dhe drejtësi e barazi për të gjithë.Gazetari: Meqë ju i takoni besimit Krishtere, pse i keni pranuar miliona emigrant Muslimanë?

Merkel: Po, jam Krishtere dhe e lumtur, sepse besimi Krishterë nuk thotë askund që duhet t’i vrasim, apo mos të bashkëjetojmë me muslimanët. Një besimtarë i vërtetë i cilit do besimi të jetë, nuk e urren besimin e tjetrit. Ata që e urrejnë një besim tjetër, në të vërtetë nuk janë besimtarë të Zotit, por vetëm i keqpërdorin besimet. Zoti na krijoi shumëngjyrësh dhe na krijoi besime të ndryshme.Gazetari: Pse nuk keni siguruar për pasardhësit tuaj një pasuri, që të sigurohen?Merkel: Jo, secili në këtë jetë duhet ta din se duhet të punojë, sepse pasuria e pandershme dhe e gatshme nuk të sjell fat në jetë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here