Mësoni efektet negative të ajrit të ndotur tek shtatzënat!

97
0

Të kesh edhe një shpirtë brenda jush është jo më pak se një mrekulli, dhe gjëja më thelbësore është se si ta mbajmë foshnjën të shëndetshme.

Përveç ushqimeve, pijeve dhe rutinave të gjumit, një gjë që ka rëndësi absolute kur bëhet fjalë për shëndetin e fëmijës suaj është ajri i pastër.

Shtrëngimet e barku a mund të jenë të rrezikshme për foshnjët në mitër.

Ndikimi i ushqimit në shëndetin riprodhues, e tregon nutricionistja Diola Baftiu.

Thithja e ajrit të papastër gjatë shtatzënisë mund të ketë rreziqe të mëdha për nënën dhe foshnjën gjithashtu.

Jo vetëm përbërsit e ajrit si ozoni, dioksidi i karbonit, azoti mund të bëjnë keq në shtatzënin tuaj. Gjithashtu edhe shumë preparate higjenike mund të ndikojnë shumë negativisht në ju dhe foshnjën tuaj.

Këto mund të shkaktojnë dëme në placentën që mbështjellë një fetus të shëndetshëm, i cili, nga ana tjetër, çon në lindje të parakohshme, si dhe komplikime të ardhshme shëndetësore në foshnjë./Kosova Post/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here