Rreziku i vajit të përdorur disa herë!

88
0

Shkencëtarët nga Universiteti i Illinois testuan dhe ushqyen të gjithë minjtë laboratorikë një dietë me yndyrë të ulët për një javë.

Pastaj, ata i dhanë disa prej minjve vaj të freskët të të sojës për 16 javë, ndërsa pjesës tjetër vaj që ishte përdorur më parë.

Për të stimuluar kancerin e gjirit, ata kanë injektuar qelizat e kancerit të gjirit 4T1 në minj. Këto qeliza të kancerit të gjirit janë shumë agresive dhe kanë një shkallë të lartë të metastazës.

Dhe këtu ndodhi çudia.

20 ditë pas injektimit të qelizave të tumorit, ka pasur një dallim të dukshëm në shkallën e rritjes metastatike midis dy grupeve të minjve.

Tek minjtë që kishin ngrënë vaj të ripërdorur, rritja metastatike e tumoreve ishte katër herë më e madhe se ajo e tumoreve në minj që konsumuan vajin e freskët.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here