Ballina Bota Turqi, burg i përjetshëm për 12 persona lidhur me grusht shtetin

Turqi, burg i përjetshëm për 12 persona lidhur me grusht shtetin

41
0

12 nga 14 të akuzuarit e arrestuar me akuzën për “shkelje të kushtetutës” në rastin e “grushtit kryesor” në Stamboll në lidhje me tentativën për grusht shteti nga organizata terroriste FETO, janë dënuar me burgim të përjetshëm.

Gjykata e Krimeve të Rënda në Stamboll ka shpallur vendimin e saj në lidhje me çështjen gjyqësore të zhvilluar sot në pallatin e drejtësisë në Stamboll.

Në këtë kuadër trupi gjykues me akuzat “përpjekje për të përmbysur rendin kushtetues duke përdorur forcë dhe dhunë”, “përpjekje për të përmbysur kuvendin e Turqisë dhe për të penguar ushtrimin e detyrës”, “kryerja e funksionit si drejtues në organizatë terroriste” dhe “anëtarësim në organizatë terroriste të armatosur” ka dhënë dënimin me burg të përjetshëm për 12 nga 14 të akuzuarit e arrestuar në lidhje me tentativën për grusht shteti nga organizata terroriste FETO./Rtv Islam/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here