VITRINA E LIBRIT – Kujtimet e imamit

89
0

VITRINA E LIBRIT – Kujtimet e imamit

Kujtimet i Imamit Drame

Ky libër rrëfen jetën e Imam Hasan El Bena që nga lindja e tij në fshatin mahmudije dhe deri sa ndërroi jetë.

Historia e heqjes së statujave nga anija dhe deri tek vrasja e Imamit tashmë të njohur Hasan el Bena.

Autorët: Mustafa Ived & Muhamed Rashid janë munduar që të sjellin në këtë libër të gjitha ciklet, ndodhitë dhe arritjet që imami bërë gjatë jetës së tij.

Në brendësi të këtij libri portret ju do të gjeni edhe tema të tilla si:

Djaloshi Hasan dhe mësuesi Zehran

Shoqëria e moralit dhe edukimit

Shoqëria për largimin nga të këqijat

Sprovë pas së cilës fshihet dhuntia

Edukimi i frytshëm

Daveti dhe thashethemet

Ndërtimi i xhamisë

Kush i friksohet Allahut

Ai i bën rrugdalje

Pluhur armiqësie

Zgjerimi i aktivitetit

Angazhimi politik

Vrasja e Imamit

Me dijetari Dexhevij

Autorët: Mustafa Ived & Muhamed Rashid

Përktheu: Zenel Hajdini

Redaktor Bashkim Mehani

Redaktor gjuhësor Dr. Hysen Matoshi

Për botuesin: Bashkim Avdiu

Shtëpia Botuese: “Sira” Prishtinë 2016

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here