Ballina Shëndetësi Zbulohet produkti që ndalon përhapjen e baktereve

Zbulohet produkti që ndalon përhapjen e baktereve

59
0

 

 

Kombinimi i antibiotikëve me përbërësin që i jep shijen vaniljes mund të ndalojë përhapjen e super-baktereve rezistente ndaj ilaçeve, ka treguar një studim i ri.

Përzierja e ilaçit spectinomycin me vanilje rritë aftësinë e antibiotikëve që të futet në qelizat e baktereve dhe të parandalojë rritjen e tyre.

Spectinomycin fillimisht ishte përdorë në vitin 1960 për të trajtuar gonorrenë, deri sa kjo sëmundje u bë rezistente ndaj tij.

Mungesa e ilaçeve të reja dhe përdorimi i lartë i tyre ka shkaktuar krizën e rezistencës, që sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë mund të prekë çdokënd në secilin vend të botës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here