Familja

MËKATI I KAMATËS, SA PËRFUNDIM I KEQ!

Dijetari dhe hoxha i mirënjohur, Muhamed Hasani, përmend dhe thotë: Më erdhi një nxënës në qytetin Mensura të Egjiptit dhe u betua në Allahun që...

PIKËNISJA E LARGIMIT NGA STACIONI I PIKËLLIMIT

Kur e gjen veten të pikëlluar dhe lotët e nxehtë të rrjedhin si lumë nëpër faqe rikujto: Ka të tjerë që janë në pikëllim më...

Ajetet Kuranore që flasin për Krijuesin e kësaj bote

ALL-LLAHU DHE KRIJIMI Është krejtësisht e qartë se njeriu nuk e krijoi vetveten e as që shohim ndonje send qe krijoi vetveten nga asgjëja. Per...

Kushtet që duhet të plotësohen për të përfituar nga Kurani

Nëse dëshiron të përfitosh nga Kur’ ani, duhet te koncentrohesh dhe ta përkushtosh zemrën gjatë leximit dhe dëgjimit të tij. Duhet të përqëndrohesh dhe...

AGJËRIMI I GJASHTË DITËVE TË SHEVALIT

“Kush e agjëron muajin e Ramazanit dhe atë e pason me gjashtë ditë nga Shevali, është njëlloj sikur të ketë agjëruar tërë vitin.” Kush e...

AGJËRIMI I GJASHTË DITËVE TË SHEVALIT

Muaji Sheval është muaj i bekuar. Është muaj i adhurimit dhe me të fillojnë muajt e haxhit. Pëlqehet agjërimi i gjashtë ditëve të tij...

DISA RREGULLA TË FITËR BAJRAMIT

HËNA E MUAJIT SHEVAL Gjatë lajmërimit se është parë hëna e Shevalit: Ndërpriten teravitë me xhemat në xhami, ndërsa ai që do të falë namaz nate,...

NATA E MIRË E KADRIT

Profetit tonë të nderuar iu tregua mosha e njerëzve të popujve të ardhur para tij. I Dërguari i Zotit e pa mjaft të shkurtër...

DISA RREGULLA TË ZEKATIT TË FITRIT

Pejgamberi ﷺ e detyroi dhënien e zekatit të fitrit si pastrim për agjëruesin nga gabimet dhe fjalët e ndyta dhe ushqim për të ngratët. Prandaj,...

NAMAZI I NATËS NË DHJETËSHIN E FUNDIT

Shumë prej xhamive namazin e natës në dhjetëshin e fundit e ndajnë në dy pjesë: Ajo që ligjërohet është të falen të dy namazet (namazi...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img