Familja

Duaja perpara se te hapesh Iftarin

Dhehebe Edh-dhameu, veb-tel-letil-’uruku ve thebetel-exhru inshaAllahu. Kaloi etja, u lagën venat dhe u realizua shpërblimi insha-All-llahu. Ebu Davudi 2/306 dhe të tjerë “Sahihul-Xhamiu” 4/209. All-llahumme inní es`eluke...

Lutjet nga Kur’ani që ju qetësojnë shpirtin.

Lutjet nga Kur’ani: – “Zoti ynë, ne i kemi bërë padrejtësi vetes sonë, nëse Ti nuk na fal dhe nuk na mëshiron, atëherë do të...

Duaja që duhet të bësh në Natën e madhe te Kadrit

Aishja e pyet Pejgamberin alejhi selam se nëse do të kuptonte se ishte natë kadri cfarë lutje të bënte? Atëherë Pejgamberi alejhi selam i tregoi:...

SA I MJERË QË ËSHTË I BIRI I ADEMIT

Sa i mjerë që është i biri i Ademit. Goditet me tri fatkeqësi brenda ditës dhe natës dhe nuk merr mësim nga asnjëra nga to. –...

ZEKATI I FITRIT – RREGULLA DHE DOBI

Zekati i fitrit bën pjesë në adhurimet dhe veprat e mëdha që myslimanin e afrojnë tek Allahu, kjo për shkak të lidhshmërisë që...

Lutja qe duhet te lutesh ne Naten e Kadrit

Me çfarë lutje të lutem në Natën e Kadrit? Nata e Kadrit është nata më e mirë e vitit. E me çfarë të lutemi është...

SI TA PËRFITOJMË MËSHIRËN E ALLAHUT

Janë përmendur në Kuran gjashtë gjendje ku njeriu më së shumti shpresohet ta fitojë në to mëshirën e Allahut: Bindja ndaj Allahut dhe të...

SHEMBULLI I TË DËRGUARIT –sal-Allahu alejhi ve selem – DHE TË DËRGUARVE TË MËPARSHËM

SHEMBUJ NGA SUNETI PROFETIK Ebu Hurejra, -radijAllahu anhu-, përcjell se i dërguari, -sal-Allahu alejhi ve selem-, ka thënë: “Shembulli im dhe i profetëve para meje...

DISA RREGULLA TË JETËS

1. Duaje kë të duash, do të vijë dita dhe do të ndahesh nga ai. 2. Jeto me Allahun dhe duaje ashtu si e meriton...

SHENJAT E DASHURISË NDAJ TË DËRGUARIT TË ALLAHUT ALEJHI SALATU UE SELAM

Falënderimi i takon vetëm Allahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Dëshmoj se nuk i takon adhurimi askujt me të...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img