Familja

PERSONAT QË LIROHEN NGA AGJËRIMI

ARSYEJA E QARTË DHE ARSYEJA E FSHEHTË I sëmuri me sëmundje të rëndë, udhëtari në rrugë të shpejta (autostrada) dhe lehona, nuk është problem po...

GJËRAT QË E PRISHIN AGJËRIMIN

LLOJET E GJËRAVE QË E PRISHIN AGJËRIMIN Njëri lloj i gjërave që e prishin agjërimin është ai i zbrazjes, si marrëdhëniet, vjellja me qëllim menstruacionet ose...

VEPRA TË MIRA NË RAMAZAN

Namazi farz (i detyruar). Agjërimi i Ramazanit. Namazi i teravive. Përshpejtimi i iftarit. Vonimi i syfyrit. Shqiptimi i fjalës: “Subhane Melikil-Kuddus (I Lartësuar...

SI TA SHFRYTËZOJMË MUAJIN E RAMAZANIT?

Na bëri hije sezona e mirësive dhe na erdhën ditët e dhuntive, mëshirës, bekimeve, pranimit të lutjeve, mbarësisë dhe shumëfishimit të të mirave,...

RREZIKU I PADREJTËSISË

Frikohuni Allahut dhe largohuni padrejtësisë. Çdo ditë dëgjoni për përfundimet e zullumqarëve dhe shikoni me sytë e juaj se çfarë ndëshkime u dërgon Allahu...

KRYERJA E NJË SHËRBIMI TË MIRË

Nga tradita e Allahut në njerëzit është që t’i nënshtrohen njëri-tjetrit dhe nuk ka mundësi që të plotësohet lumturia e tyre përveç se nëpërmjet...

NË VARREZA NUK SHKRUAN SE JANË VETËM PËR TË RRITUR

Xhenaze pas xhenazes, vdekje pas vdekjes! Lajmet për vdekjen e njerëzve si vetëtima, filani vdiq në aksident, e tjetri nga sëmundja, e tjetri ishte duke...

POROSI PËR ÇDO NJERI QË E DO PRINDËRIN E VET

Kur ishe njëvjeçar, ajo të ushqente dhe të pastronte, kurse ti e falënderoje me të qarë gjatë natës. Kur ishe dyvjeçar, ajo të ushtroi të...

SHENJAT E PËRFUNDIMIT TË MIRË

Allahu, azze ue xhel, thotë: “O besimtarë! Kijeni frikë Allahun ashtu si i takon Atij dhe vdisni vetëm duke qenë muslimanë!” (Ali Imran: 102); “Dhe adhuroje Zotin tënd derisa...

GJYNAHET MA LODHËN SHPIRTIN

Një vajzë thotë: Mu mërzit puna, vetja, familja dhe rrethi. U largova nga të gjithë. Arrita që dynjanë ta urrej deri në atë gradë, saqë...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img