Islam

20 gjera qe duhet ti besh kur je ne shtepi

Falja e namazeve në kohët e tyre.Përdorimi i fjalëve edukative: ju lutem dhe faleminderit. Nuk mallkohet, nuk shahet dhe nuk goditet. Secili i shërben vetvetes dhe...

Dy gjëra e zbukurojnë njeriun:

Dy gjëra e zbukurojnë njeriun: Morali i mirë dhe zemërgjersia Dy gjëra e ngrejnë pozitën e tij: Thjeshtësia dhe përmbushja e nevojave të njerëzve Dy gjëra e largojnë...

3 janë veprat më të mira

Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se ka thënë: I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem u pyet: Cilat janë veprat më të mira? Tha:...

NAMAZI I NATËS DHE NAMAZI TERAVIVE – RREGULLA DHE DOBI

Fjala ‘Kijamul lejl’ do të thotë zgjohet natën për t’u falur, para se të bjerë në gjumë ose pasi të zgjohet nga gjumi. Kurse fjala...

Tri orët më të mira në Ramazan

Tri orët më të mira në Ramazan: 1- Ora e parë: Para iftarit, përgatisni iftarin tuaj herët dhe angazhohuni me lutje, sepse agjëruesit kur çel agjërimin...

3 nivelet e agjërimit

Ibn Kudameh (Allahu e mëshiroftë) shkruan: “Agjërimi është në tri nivele: – agjërimi i të rëndomtëve – agjërimi i të veçantëve dhe – agjërimi i të veçantëve...

VEPRA TË MIRA NË RAMAZAN

Namazi farz (i detyruar). Agjërimi i Ramazanit. Namazi i teravive. Përshpejtimi i iftarit. Vonimi i syfyrit. Shqiptimi i fjalës: “Subhane Melikil-Kuddus (I Lartësuar qoftë Allahu,...

Llojet e nefsit (shpirtit) që i ka cekur Allahu, xhele ue ala, në Kuran?

Llojet e nefsit(shpirtit) që i ka cekur Allahu, xhele ue ala, në Kuran? – Lloji i parë; لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ Shumë nxitës për të keqen. وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِي ۚ...

14 Veprat më të dashura qe te afrojne tek Allahu

1) Besimi i natyrshëm: Bazuar në fjalën e të Dërguarit, sal-lAllahu alejhi ue selem: “Feja më e dashur tek Allahu është besimi i natyrshëm.” (Shënon...

Për një Ramazan te lehtë dhe të pranuar!

Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!) përzgjedhur nga “Fetaua Nurun ala ed-derb” 1-Ky është muaj i begatë -muaji Ramazanit- në lidhje me të cilin Allahu Madhëruar...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img