Islam

SI TA SHFRYTËZOJMË MUAJIN E RAMAZANIT?

Na bëri hije sezona e mirësive dhe na erdhën ditët e dhuntive, mëshirës, bekimeve, pranimit të lutjeve, mbarësisë dhe shumëfishimit të të mirave,...

RREZIKU I PADREJTËSISË

Frikohuni Allahut dhe largohuni padrejtësisë. Çdo ditë dëgjoni për përfundimet e zullumqarëve dhe shikoni me sytë e juaj se çfarë ndëshkime u dërgon Allahu...

KRYERJA E NJË SHËRBIMI TË MIRË

Nga tradita e Allahut në njerëzit është që t’i nënshtrohen njëri-tjetrit dhe nuk ka mundësi që të plotësohet lumturia e tyre përveç se nëpërmjet...

POROSI NË DITËN E MARTESËS

Umame bint Harithi e porositi të bijën e saj ditën e martesës me disa këshilla, ku ia qartësoi themelet e jetës së lumtur bashkëshortore. Ajo...

Pak para Ramazanit, Algjeria përuron xhaminë e tretë më të madhe në botë

Algjeria ka inauguruar një xhami gjigande, pasi vite të tëra trazirash politike, bënë që projekti të ishte edhe shkak përplasjesh mes elementëve politikë në...

NË VARREZA NUK SHKRUAN SE JANË VETËM PËR TË RRITUR

Xhenaze pas xhenazes, vdekje pas vdekjes! Lajmet për vdekjen e njerëzve si vetëtima, filani vdiq në aksident, e tjetri nga sëmundja, e tjetri ishte duke...

POROSI PËR ÇDO NJERI QË E DO PRINDËRIN E VET

Kur ishe njëvjeçar, ajo të ushqente dhe të pastronte, kurse ti e falënderoje me të qarë gjatë natës. Kur ishe dyvjeçar, ajo të ushtroi të...

SHENJAT E PËRFUNDIMIT TË MIRË

Allahu, azze ue xhel, thotë: “O besimtarë! Kijeni frikë Allahun ashtu si i takon Atij dhe vdisni vetëm duke qenë muslimanë!” (Ali Imran: 102); “Dhe adhuroje Zotin tënd derisa...

GJYNAHET MA LODHËN SHPIRTIN

Një vajzë thotë: Mu mërzit puna, vetja, familja dhe rrethi. U largova nga të gjithë. Arrita që dynjanë ta urrej deri në atë gradë, saqë...

MADHËRIMI I CITATEVE SHERIATIKE

Allahu njerëzimit ia detyroi Islamin si fe dhe ligj. Me Islam njeriut ia garantoi përmirësimin e zemrave, trupave dhe ruajtjen e pasurive dhe shoqërive,...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img