Islam

MOSRESPEKTIMI I PRINDËRVE

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve dhe të qiejve. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Muha­medin, mbi familjen dhe shokët e tij...

A ka ilaç për frikën ?

Përmendja e Allahut ia largon zemrës çdo frikë të saj. Po ashtu, ajo ka ndikim të çuditshëm në arritjen e sigurisë. Nuk ka gjë më të...

MUAJI SEFER – RREGULLA DHE DOBI

Muaji Sefer ( Safer) është muaji i dytë në radhë nga muajt hixhri dhe vjen pas muajit Muharrem. Është quajtur me këtë emër...

MOSRESPEKTI I PRINDËRIT NDAJ FËMIJËS

Çdo ditë dëgjojmë dhe shohim pamje dhe forma të ndryshme të mosrespektimit të prindërve nga ana e fëmijëve të tyre, kështu që në anën...

Mos i trego miresite çdokujt

“O biri im! Mos ua trego ëndrrën tënde vëllezërve të tu, që të mos kurdisin ndonjë gjë kundër teje” Jusuf: 5 Dobi: (1) Mos i trego...

Dy gjynahe që e meritojnë shpejtimin e dënimit që në botë

Dy gjynahe që e meritojnë shpejtimin e dënimit që në dynja. Ebu Bekra -radiallahu anhu- tregon se Profeti -alejhi selam- ka thënë: “Nuk ka gjynah që...

6 shenjat e hipokrizisë në namaz

Shenjat e hipokrizisë në namaz, janë gjashtë: 1. Braktisja e namazit me xhemat. 2. Përmendja e pakët e Allahut gjatë faljes së namazit. 3. Syfaqësia gjatë faljes...

Kopsht prej kopshteve te Xhenetit!

Kopsht prej kopshteve te Xhenetit! Shume e domosdoshme, te tubosh te pakten njehere ne dite familjen tende, ne darke para te fleni mblidhe familjen tende,...

6 shenjat e hipokrizisë në namaz

Shenjat e hipokrizisë në namaz, janë gjashtë: 1. Braktisja e namazit me xhemat. 2. Përmendja e pakët e Allahut gjatë faljes së namazit. 3. Syfaqësia gjatë faljes...

ME DASHURI I EDUKOJMË BREZAT TANË

Allahu, azze ue xhel, fëmijën e bëri kënaqësi për sytë e prindit, dashuri të zemrës së tij, gëzim të shpirtit të tij dhe të natyrshme e...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img