Ndotja e ajrit shkakton më shumë vdekje se sa duhanpirja!

105
0

Ndotja e ajrit vret gati nëntë milionë njerëz anembanë botës çdo vit – dy herë më shumë se sa supozonin ekspertët mjekësorë, ka treguar një studim.

Shkencëtarët thonë se frymëmarrja në ajrin toksik të shkaktuar nga shkarkimet e automjeteve, fabrikat dhe termocentralet është përgjegjës për më shumë vdekje sesa pirja e duhanit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka vlerësuar më parë se ndotja e ajrit ishte përgjegjëse për 4.5 milionë vdekje në mbarë botën.

Por, studiuesit gjermanë rillogaritën të dhënat në dispozicion për të zbuluar se numri i vërtetë është afër 8.8 millionë, me shumicën e shkaktuar nga sëmundjet e zemrës.

Në të kundërt, OBSH-ja ka vlerësuar se pirja e duhanit ishte përgjegjëse për 7.2 milionë vdekje në nivel global në 2015.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here