Islam

Ja pse Kur’ani nuk është fjalë e njeriut

– A e dini se nocioni “kultum – keni thënë” është përmendur në Kur’an 9 herë, aq sa është përmendur edhe nocioni “ekulu-them”. – Nocioni...

Tri sprovat që njeriu sprovohet për çdo ditë me to!

Çdo ditë dhe natë, biri i Ademit sprovohet me tri sprova, prej të cilave mund të mos nxjerrë mësim. Ato janë: Sprova e parë Çdo ditë jeta...

Gjurmët e Islamit paraotoman, Kosova kishte xhami që në vitin 1289!

“Allahu ekber, Allahu ekber, …, Esh-hedu en la ilahe il-lall-lah, Esh-hedu en la ilahe il-lall-llah …”. Kjo thirrje po përhapej në fshatin Mlikë të Gorës...

Rritet numri i Kroatëve që pranojnë Islamin !

Gjykuar nga deklaratat e personave që nga kisha romano katolike kaluan në kisha tjera apo komunitete tjera fetare dhe priftërinjve e besimtarëve që kanë...

ÇFARË KUPTOJMË ME TREGTI ISLAME?

ÇFARË KUPTOJMË ME TREGTI ISLAME NË KURAN ? O ju që keni besuar, a t’ju tregoj për një tregti të bujshme që ju shpëton prej...

Çfarë na mëson islami për jetimët?

Islami na urdhëron për t’u kujdesur për jetimët, t’u bëhet mirë dhe t’u ofrohet dora e ndihmesës. Allahu thotë: “Prandaj, mos e shtyp jetimin.”...

Muslimanja shpallet “heroina e vitit 2017” në Suedi

Një grua me orgjinë turke është shpallur “heroina e vitit 2017” në Suedi. Nëna e 7 fëmijëve u votua më shumë nga publiku për...

Pse na ndodhin fatkeqësitë?

Disa fakte të pandryshueshme Allahu nuk është armiku ynë Përderisa kjo jetë është sprovë për njeriun, ai duhet të përballet me disa rrethana me të ndryshme,...

Cili është denimi i ngrënësit të kamatës?

Ngrënësi i kamatës Shejh Ebu Islam Salih bin Taha Abdulvahid (Allahu e shëroftë!): Robër të Allahut! Allahu Lartësuar në Librin e Tij thotë: “Dhe, kur...

Ngjarja e dy të rinjve në Qaben e Shenjtë habiti pafundësisht dijetarin e madh!

Historitë Islame që me lejën e Zotit trajtojmë mbartin një mesazh të madh si dhe të ftojnë të ecësh drejt faljes së madhe hyjnore....

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img