Islam

3 kushtet e pranimit të duasë

Kushtet e pranimit te duase: 1. Sinqeriteti, pra duaja t’i drejtohet vetem Allahut. 2. Gjate duase lutesi duhet te ndieje nevojen e tij te madhe per...

Sa E Ka Vlerën Mbjellja E Një Peme ?! Hadith

Janë përcjellë shumë hadithe, që e nxisin njeriun të merret me këtë punë. Transmeton Muslimi në Sahihun e tij nga Xhabiri (radijAllahu anhu) se i...

Mbi sundimin e frikës

Qenia njerëzore për aq kohë sa frymon mbi rruzullin tokësor e ka të domosdoshme të krijojë një raport me botën. Raporti i njeriut me...

Dhimbja e indiferencës

Shkëputesh për një kohë të shkurtër nga aktiviteti i përditshëm, që e sheh si primar për jetën, dhe përballesh me një situatë që të...

Aftësia për të bërë zgjedhjen e duhur

Profeti Musai (a.s.) u rrit dhe e kaloi rininë e tij në pallatin e faraonit. Sidomos për të rinjtë, jeta e luksit është e...

Duaja Kur Kemi Dhimbje Në Trup! Fjalët Që Duhet Të Themi

Është e zakonshme që gjatë jetës njeriu të pësojë dhimbje në trup. Në të shumtat e rasteve njerzit hutohen dhe nuk dinë çfarë të...

Gruaja e mirë

E pyetën një njeri të urtë: “Na e përshkruaj gruan e mirë, gruan e cila e lumturon burrin e saj”? Ai u përgjigj: “Grua e...

Zhvillohet konferenca e tretë: “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi konferencën e tretë me temë “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”. Konferenca mblodhi së bashku akademikë, teologë, studiues dhe ekspertë...

Ebu Bekri, iniciator në shërbimet sociale

Edhe në këtë temë, ne do të trajtojmë disa fragmente nga jetëshkrimi i Ebu Bekrit. Këtë do e bëjmë duke nxjerrë në pah, nismat...

Ali ibnu Ebi Talib dhe pasuria

Protagonisti i kësaj teme do të jetë Ali ibnu Ebi Talibi, një nga dhjetë të përgëzuarit me xhenet. Ne do të përpiqemi të depërtojmë...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img