Islam

Kush është njeriu më i dashur tek Allahu?

Thotë Pejgamberi (alejhi salatu ue selam): “Njeriu më i dashur tek Allahu është ai që më së shumti bënë dobi (njerëzve); vepra më e dashur...

Duaja para gjumit

Duaja para gjumit Kur bijmë të flejmë: Muhammedi alejhiselam thotë: “Kur të shtrihet dikush në shtratin e tij le të mbështillet mirë, sepse askush nuk e...

A e dini sa i bukur ishte Profeti Muhamed sal-lAllahu alejhi we selem?

Më poshtë mund të lexoni 5 transmetime të shokëve të Profetit sal-lAllahu alejhi we selem që përshkruajnë bukurinë e tij: 1) I derdhur në argjend Ebu...

Si të bëhesh hafiz për një muaj?

Pyetje: Cila është mënyra më e mirë për të memorizuar doracaket? Përgjigje: Mënyra më e mirë për të mësuar përmendësh tekstet fetare është nëpërmjet mësimit...

Njeriu që u bë shkaktar që ta pranojnë Islamin mbi 100.000 njerëz

70-vjeçari, Shejh Din Muhammed, nga kalimi i tij në Islam më 1989, deri në ditët e stome është shkak (sebeb) që 108.000 njerëz ta...

Si t’ua shpjegojmë fëmijëve Zotin?

Një nga pikat më kritike në edukimin e fëmijës është dhe edukimi fetar. Si duhet t’u shpjegohet fëmijëve Zoti? Si duhet t’u përgjigjemi pyetjeve...

Ja pse Kur’ani nuk është fjalë e njeriut

– A e dini se nocioni “kultum – keni thënë” është përmendur në Kur’an 9 herë, aq sa është përmendur edhe nocioni “ekulu-them”. – Nocioni...

Tri sprovat që njeriu sprovohet për çdo ditë me to!

Çdo ditë dhe natë, biri i Ademit sprovohet me tri sprova, prej të cilave mund të mos nxjerrë mësim. Ato janë: Sprova e parë Çdo ditë jeta...

Gjurmët e Islamit paraotoman, Kosova kishte xhami që në vitin 1289!

“Allahu ekber, Allahu ekber, …, Esh-hedu en la ilahe il-lall-lah, Esh-hedu en la ilahe il-lall-llah …”. Kjo thirrje po përhapej në fshatin Mlikë të Gorës...

Rritet numri i Kroatëve që pranojnë Islamin !

Gjykuar nga deklaratat e personave që nga kisha romano katolike kaluan në kisha tjera apo komunitete tjera fetare dhe priftërinjve e besimtarëve që kanë...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img