Islam

Ja pse qajti Omar Muhtar kur i vdiq gruaja!

Hoxha i shehidave Omar el Muhtar, qajti kur i vdiq gruaja…e pyetën pse po qanë? Tha sepse çdoherë që vija nga xhihadi (lufta) në tendën...

Xhemati më i madhë në histori, që ka falë Namaz Xhenaze! Tregim i vërtetë dhe mahnitës

Në një natë prej netëve Sulltan Sulejmani ( I pushtetshmi) u zgjua nga gjumi i trembur nga një ëndërr e trishtë! I ftoi rojet...

Njeriu nuk mund të fitojë kënaqesi e as rehati pa namaz!

Këshillë nga hoxha i nderuar Bekir Halimi drejtuar atyre që ende hezitojnë të bëjnë namaz Dardan Sinanaj Hoxhë I nderuar,në vëndet tona,kemi shumë vëllezër dhe...

Si mund të jesh afër Allahut gjatë ditës

Këshilla të vyera të cilat me lejen e Allahut bëhen shkak për zgjidhjen e halleve dhe largimin e vështirësive. Pastërtia gjatë gjithë ditës Sa herë që...

Këndvështrimi Islam mbi familjen

Romeo Ismahilaj Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit. Lavdërimet dhe falenderimet e pafundme i takojnë Allahut, Krijuesit të pashoq i Cili është...

Pendimi yt, gëzon Allahun

Enes ibnu Malik (r.a), shërbëtori i Profetit (a.s) transmeton, se I Dërguari i Allahut ka thënë: “Allahu gëzohet me pendimin e besimtarit, më tepër...

Modestia e Muhamedit alejhi selam në shtëpi dhe me familjen e tij

Muhamedi alejhi selam hante atë që kishin (në dispozicion) në shtëpi. A nuk shohim sot shumë bashkëshortë që i qëllojnë dhe i mallkojnë gratë...

Korrektësia në islam

O ju besimtarë, Allahu i Mamdhëruar ka thënë në librin e tij Famëlartë: “Të mjerët ata që mangu masin e peshojnë. Ata që kur matin...

Gjykimi në botën tjetër

Prej ligjeve të prera në Ditën e Gjykimit, para se të ballafaqohesh dhe të qëndrosh para tyre, njohtohu me ta; 1- Dosjet nuk janë të...

Ah, sikurta dinte populli im se ç’është Ahireti ?!

Xheneti është shkallë – shkallë, dhe secili e fiton atë gradë për të cilën punon dhe lodhet. Kur flasim për ahiretin nënkuptojmë edhe Xhenetin, i...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img