A duhen bërë meshkujt synet? Ja përgjigja që japin ekspertët!

153
0

Nëse ke djalë, do të duhet të vendosësh nëse do ta bësh synet atë. Nëse nuk jeni të sigurt që jeni duke pasur djalë, është ide e mirë për të marrë një vendim rreth synetisë.

Synetia është praktikuar si rit i fesë për mijëra vjet. Në Shtetet e Bashkuara, shumica e djemve janë bërë synet për arsye fetare ose sociale. Aktualisht, ekziston diskutim nëse synetia është e këshillueshme nga pikëpamja mjekësore. Ka benifite mjekësore synetia por dhe rreziqet. Një analizë e kohëve të fundit nga Akademia Amerikane e Pediatrisë arriti në përfundimin se benifitet mjekësore të synetis i tejkalojnë rreziqet. Studimet kanë arritur në përfundimin se foshnjat kanë më pak rrezik për infeksioneve të traktit urinar.

Disa kërkime sugjerojnë gjithashtu qe ka mundësi të reduktuar të zhvillimit të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe infeksioneve të HIV tek meshkujt e bere synet dhe gjithashtu një rrezik të reduktuar për kancerin e qafës së mitrës në partnerët femra të meshkujve të synetuar./Syri.net/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here