Një histori për të mos u humbur, lexojeni deri në fund!

137
0

Njeher nje gjuetar ne nje dite te ftohte dimri shkoi per gjueti dhe arriti te kape disa Zogj.

Pastaj i vendosi para vetes dhe filloi ti there njeri pas tjetrit e Zogjte e mjere e shikonin skemen tmerruese se çfar i priste dhe ata.

Gjuetarit i rridhnin lotet nga syte per shkak te eres se ftohte qe frynte, e njeri nga zogjte qe po shikonte lotet duke rrjedhur neper faqet e gjuetarit i thote shokut: Shiko shiko gjuetarin e mjere, siç duket i vjen keq qe po na ther neve, vertet ai po qan nga meshira qe ka per ne.

Zogu tjeter me mençurine e tij ja kthen: “Mos shiko lotet e syve te tij, por shikoi punen e duarve (qe po na ther nje nga nje) ”

Nga kjo kuptojme qe: Mos shiko ne fjalet e bukura dhe oratorine e dikujt sado prekese dhe mahnitese te jene… dhe as ne premtimet e tij, e as në butësinë e ndjenjave qe paraqet para jush, por shiko veprimet e tij, ashtu siç tha zogu i mençur:
“Mos shikoni lotët e syve të tij, por shikoni ne veprimin e duarve të tij”.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here