10 urat më të rrezikshme në botë

Mos i humb

Urat janë një nga shpikjet më të mira në historinë e njerëzimit. Ato u mundësuan paraardhësve tanë të shkojnë nga një rajon në tjetrin, pa pasur nevojë të bëjnë rrugë të largëta. Ndërsa shumë ura të vjetra i janë nënshtruar rinovimit, shumë të tjera kanë mbetur ende në këmbë dhe në fakt përdoren nga turistët.

Ura e varur Hussaini (Pakistan)

Hussaini Hanging Bridge (Pakistan)

Ura e Varur Hussaini konsiderohet të jetë ura më e rrezikshme në botë. Mjafton të shikoni këtë fotografi për të kuptuar pse.

Ura e Sky Langkawi (Malajzi)

Langkawi Sky Bridge (Malaysia)

Kjo urë është 400 metra mbi tokë dhe është mbyllur disa herë për qëllime mirëmbajtjeje. Tani është rihapur sërish për përdorim edhe pse jo shumë njerëz në të vërtetë duan të kalojnë.

Ura Seven Mile (Florida)

Seven Mile Bridge (Florida)

Ura shtrihet për shtatë kilometra. Kur u ndërtua, ishte një nga urat më të gjata në botë. Ura mund të mos duket aq e frikshme por mendimi për t’u bllokuar këtu gjatë një uragani është i tmerrshëm.

Ura e litarit Carrick-a-Rede (Irlanda Veriore)

Carrick-a-Rede Rope Bridge (Northern Ireland)

Kjo urë 66 metra e gjatë mund të mos duket shumë, por pak njerëz arrijnë atje. Ata nuk bien por thjesht nuk mund ta përballojnë udhëtimin dy herë dhe kështu zgjedhin një traget për t’u kthyer.

Ura e të Pavdekshmëve (Kinë)

The Bridge of Immortals (China)

Ura e të Pavdekshmëve lidh vargjet malore Huangshan në provincën jugore Anhui të Kinës Lindore. Ura që shkakton marramendje është e tmerrshme të kalosh, por pamjet janë padyshim shpërblyese dhe fotografitë janë gjithashtu shumë të veçanta.

Ura e Varur e Ghasa (Nepal)

Hanging Bridge Of Ghasa (Nepal)

Kjo urë që të lë pa frymë mund të duket e tmerrshme, por gjithashtu ndodh të jetë një nga burimet kryesore të transportit për vendasit në fshat. Ajo i shërben një qëllimi importi: ura u ndërtua për të transportuar njerëz dhe bagëti; barinjtë dhe kafshët lëvizin lirshëm nëpër të çdo ditë.

Ura Storseisundet (Norvegji)

Storseisundet Bridge (Norway)

Ura Storseisundet është një nga urat më të njohura dhe për arsye të mira. Pamja nga maja është vërtet spektakolare dhe është një nga rrugët turistike më të njohura në vend. Ura shpesh përshkruhet si “Rruga drejt askund” pasi duket se shtrihet në distancë.

Ura Keshwa Chaca (Peru)

Discover Peru's hand-woven bridge of grass

Ndërsa shumica e urave janë bërë prej druri ose çeliku, Ura Keshwa Chaca është bërë nga bari i endur. Nëse jeni të shqetësuar se nuk do të mbajë peshën tuaj, mos kini frikë. Ura ka zgjatur për 500 vjet. Gratë thurnin litarë të vegjël të hollë të cilët burrat i përdornin për të thurur kabllo të mëdhenj mbështetës.

Ura Eshima Ohashi (Japoni)

Eshima Ohashi Bridge (Japan)

Kjo urë duket se i shkel rregullat e fizikës. Ura është 144 metra e lartë dhe ka një gradient prej 6.1%. Ura mori shtatë vjet për t’u ndërtuar dhe është më e madhja  me kornizë të ngurtë në Japoni dhe e treta më e madhe në botë.

Ura Longjiang (Kinë)

Longjiang Suspension Bridge (China)

Ura Longiang, e njohur më shpesh si Ura e Lumit të Gjatë, mund të gjendet në periferi të Baoshan, Yunnan, Kinë. Ajo lidh qytetet Baoshan dhe Tengchong. Është ura më e lartë dhe më e lartë e varur në të gjithë Azinë.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit