Apple është urdhëruar të ofrojë opsione pagese të jashtme për App Store

Mos i humb

Në gjyqin mes Apple dhe Epic Games, është krijuar një situatë e re që nuk i sjell dobi plotësisht kompanisë nga Cupertino.

Gjykata në këtë rast vendosi që Apple duhet t’i bindet urdhrit për të lejuar zhvilluesit të shtojnë lidhje dhe butona për opsionet e pagesave të jashtme.

Apple është përpjekur të vonojë zbatimin e këtij vendimi, duke pretenduar se i nevojitet më shumë kohë për të rishikuar rregullat dhe politikën e privatësisë që është zbatuar deri më tani.

Megjithatë, sipas vendimit të ri, kompania duhet të mundësojë pagesat e jashtme në App Store deri më 9 dhjetor.

Apple, nga ana tjetër, u gëzua për vendimin e gjykatës që kompania nuk ka shkelur ligjin antitrust duke hequr nga App Store lojën e njohur Fortnite.

Megjithatë, Apple është ankuar për seksionin që pretendon se politika e kompanisë fsheh informacionin përkatës nga përdoruesit dhe kërkon që ato të hiqen.

Vendimi i ri për të lejuar një opsion pagese të jashtme në App Store pritet të hyjë në fuqi më 9 dhjetor.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit