Islam

Në Krefeld të Gjermanisë do të ndërtohet xhamia me minare 38 metërshe

Vitin e ardhshëm në qytetin gjerman Krefeld do të fillojë ndërtimi i një xhamie, minarja e së cilës do të jetë e gjatë...

Që Të Na Pranohen Lutjet Në Dashtë Allahu Është Mirë Të Zbatojmë Këto Udhëzime

Si mund të bëhet një lutje Allahu i Madhëruar thotë në Kuran:”(O, besimtarë!) Më kujtoni Mua (me lutje e adhurime), që t’ju kujtoj ju (me...

Pse Kurani quhet Kuran dhe kush e bëri atë emërtim?

Pyetje: Pse Kurani quhet Kuran dhe kush e bëri atë emërtim? Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut ndërsa lavdërimet dhe bekimet e Tij qofshin mbi...

KURA me banane, mjaltë dhe ujë: Zhduk kollën dhe bronkitin menjëherë

Ja se si ta përgatisim kete ilac : Përbërësit: 400 ml ujë të valë 2 banane të pjekura të mesme me pika 2 lugë mjaltë Përgatitja: Së pari, hiqni banane...

Pasi ajo u bë muslimane, i gjithë fshati pranon Islamin

Para disa viteve misionarë të krishterë erdhën në fshatin Simo Yabelo në Etiopi dhe i pagëzuan mijëra fshatarë të cilët deri atëherë i takonin...

Procesi i fotosintezës i përmendur në Kuran

Pasha natën kur ajo ia beh me errësirë. Pasha agimin kur ia shkrep! (Kur’an, 81:17-18) Drita është një nga elementet më thelbësore në kryerjen e...

35 porosi edukative se si duhet të sillemi me prindërit tanë

1.Mbylle telefonin kur je pranë tyre. 2.Ndëgjoj me vëmendje bisedat e tyre. 3.Pranoe mendimin e tyre. 4.Ndërveprimi me bisedat e tyre. 5.Shikoj ata drejtëpërdrejtë. 6.Lavdrimi i vazhdueshëm i tyre. 7.Shoqëroj...

Program të cilin mundet ta zbatoj muslimani në jetën e tij

Falënderimi i takon All-llahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Cilin e udhëzon All-llahu s’ka kush e lajthitë dhe cilin...

Dyzet dobitë e namazit me xhemat

Përmbajtja 1- Nështrueshmëria ndaj All-llahut * 2- Vërtetimi i imanit (besimit) * 3- Garanca e All-llahut dhe dhuntia e madhe * 4- Respektimi dhe vërtetimi i...

Pesë arsye pse Zoti na sprovon

Problemet me të cilat ballafaqohesh o do të të rrëzojnë, o do të të zhvillojnë – në varësi prej mënyrës se si reagon ndaj...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img