Islam

Në cilat raste fjala e keqe nuk është gibet (përgojim)?

Në cilat raste fjala e keqe nuk është gibet (përgojim)? Kësaj pyetje i është përgjigjur Ibn Ebij Sherif El-Makdisij (dijetar i medhhebit shafi i vdekur...

Turqi, në muze ekspozohet Kur’an-i tetëshekullor i shkruar me dorë

Në Muzeun e provincës Tokat të Turqisë ka tërhequr vëmendje një Kur’an tetëshekullor i shkruar me dorë. Drejtori Provincial i Kulturës dhe Turizmit, Adem Çakır,...

Dijetari nga Tetova që u nderua nga Mbretëria Saudite

Dijetari i njohur nga Tetova, Mulla Mahmud Asllani, u nderua nga Mbretëria e Arabisë Saudite për kontributin e tij të dhënë në mësimin e...

Hixhabi

Ne besojmë që hixhabi është një obligim hyjnor, që i përket grave të devotshme muslimane dhe për pasojë të gjitha ato nëna, gra, motra,...

Robert Pattinson pranon Islamin, kush është Robert Pattinson?

Pohimi se ylli i famshëm i Hollivudit Rob Pattinson e ka pranuar Islamin zuri vend të madh në shtypin e huaj. Ai në një intervistë...

Zhvillohet konferenca “Feja dhe përshpirtëria në marrëdhëniet mes të krishterëve dhe myslimanëve”

Një reflektim teologjiko-shpirtëror mbi aktualitetin e Islamit sot, si dhe shkëmbimi i praktikave të mira për të favorizuar marrëdhëniet me myslimanët në Evropë, kanë...

13 Shkaqe që sjellin furnizimin

Shkaqet që sjellin furnizimin Shumica e njerëzve në këto kohë ankohen nga furnizimi i pakët, apo më mirë të themi nga mos bereqeti dhe vështirësitë...

Pika e zezë në fletën e bardhë

Një ditë profesori hyri në klasë dhe u tha studentëve që të përgatiten për test. Të gjithë me padurim pritnin për fillimin e këtij...

Një grua muslimane nga Japonia dizajnon sexhaden e xhepit

Kompania japoneze Takva.Co ka dizajnuar sexhaden e parë të xhepit për muslimanët të cilët udhëtojnë shpesh ose në përgjithësi falen jashtë shtëpisë ose në...

Unë nuk jam mbikqyrës i fesë, as pasqyra e saj!

Nuk përkufizohet Islami në veprimet e mia, as në sjelljen time, as në dijen a preferencat e mia intelektuale! Nëse ndonjeherë keni kuptuar të...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img