Islam

Sulmuesi Gjerman Konvertohet Në Islam

Sulmuesi i ri gjerman, Danny Blum ka lënë fenë e tij të vjetër të krishterë, për t’u konvertuar në Islam… Anëtari i skuadrës nga Bundesliga...

11 Mënyra Për Të Larguar Shejtanin

1- Kërkimi mbrojtje nga Zoti. Me të thënë: “Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhim”, shejtani largohet dhe nuk mund të të afrohet dot. Për këtë...

Nëse dikë e zë stresi dhe dëshpërimi thuaje këtë lutje

Thuhet në një hadith të saktë te “Sahihul Buhari” se i Dërguari i Allahut (s.a.v.s.) tregon se Zoti ka thënë: “Gjëja më e mirë,...

Pse Është Quajtur Dita E Xhuma Me Këtë Emër? Unë Tani E Mësova,A E Keni Ditur Ju?

Fjala “el-xhumu’a ” ka kuptimin e bashkimit. Dijetarët përmendin mendime të ndryshme rreth arsyes së emërtimit të saj me këtë emër, por më i...

35 porosi edukative se si duhet të sillemi me prindërit tanë

1.Mbylle telefonin kur je pranë tyre. 2.Ndëgjoj me vëmendje bisedat e tyre. 3.Pranoe mendimin e tyre. 4.Ndërveprimi me bisedat e tyre. 5.Shikoj ata drejtëpërdrejtë. 6.Lavdrimi i vazhdueshëm i tyre. 7.Shoqëroj...

Sure të Kur`anit me shkronja latine dhe përkthim në shqip

Suretu EL FATIHA Eudhubil-lehi minesh-shejtanirr-rraxhim Mbështetem në Allahun nga djalli i mallkuar Bismil-lehirr-rrahmenirr-rrahim Në emër të Allahut,Mëshiruesit,Mëshirëbërësit 1. Elhamdu Lil-lehi rab-bil Alemin Lavd-falënderimi i takon All-llahut, Zotit(Krijuesit) të...

Si pinte ujë i Dërguari i Allahut (alejhi we selam)?

Ai pinte ngadalë, dhe jo shpejt sepse kur uji pihet shpejt ai hyn ne lukth bashkë me ajrin dhe shkakton dhimbje, fryrjen ne stomakut,...

A lejohet emërtimi i fëmijëve me emra të Kur’anit dhe të sureve të Kur’anit? – Ibn Kajjim el Xheuzije

Pyetje: A lejohet emërtimi i fëmijëve me emra të Kur’anit dhe të sureve të Kur’anit? Përgjigje: Është e ndaluar të vendosen emra të Kur’anit dhe...

Kë mban më shumë në dorë Kuranin apo telefonin?

Nese nuk gjen #pluhur mbi telefonin tend, por e gjen #ate (pluhurin) mbi Kuran, atehere dije se ti me shume kujdesesh per lidhjen me...

Thuaje këtë tani dhe shiko sa me cka do shpërblehesh në këtë botë dhe në botën tjetër (thuaje deri pas xhumasë nesër)

Allahumme sal-li ‘alá Muhamedin ve ‘ala áli Muhamed, kema sal-lejte ‘alá Ibrahíme ve ‘alá áli Ibrahím inneke Hamídun Mexhíd. Allahumme barik ‘alá Muhamedin ve ‘alá...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img