Islam

Përulësia e të Dërguarit të Allahut a.s

  Javaid Iqbal Nasir Sot, në këtë mbledhje, jam i caktuar të flas rreth njërit prej shumë virtyteve të Profetit Muhamed s.a.v.se ai virtyt është modestia apo përulësia e shkëlqyeshme e...

Dashuria dhe respekti për profetin Muhammed (Paqja qoftë mbi të!)

  Ndryshimi në raport me Allahun nuk mund të merr kuptim pa mos ndryshuar edhe në raport me të Dërguarin e Tij,  Profetin Muhammed ....

Fuqia e Istigfarit (Kërkim i Faljes)

  Ky tregim vjen nga jeta e Imam Ahmed bin Hanbelit, dijetarit të njohur islam. Imam Ahmedi është edhe themelues i shkollës hanbelij dhe një nga...

Muslimanët në rajon falin namazin e Fitër e Bajramit

Ata janë mbledhur së bashku në xhamitë në Shkup, Tiranë dhe Prishtinë për të falur namazin e Fitër e Bajramit, ku merrnin pjesë edhe...

DITA E MADHE! URA E SIRATIT!

URA E SIRATIT (Pjesa e trete) Gjykimi ka mbaruar.. Tashme ..Tere frike e tere ulerima e tmerr, turma njerezore niset vetem ne nje drejtim.. Ata po...

Iftari më i madh në ambient të hapur në Austri: Ezani u dëgjua në rrugët e Vjenës!.

Për të dytin vit radhazi, kryesia e xhematit së bashku meaktivistë  Musliman së bashku me aktivistë shembullorë të xhematit "Bosnja" në Vjenë, në afërsi...

SubhanALLAH edhe në këtë gjendje këndon Kuran!

      Ju paraqesim videon e radhës, e lusim Allahun që të kemi dobi nga kjo që ndëgjojmë, Stafi i faqes tonë për ju motra dhe...

Kirgistan, xhamia e ndërtuar pa asnjë gozhdë qëndron në këmbë prej një shekulli

E vetmja xhami “pa gozhdë” e vendit, e ndërtuar në fillim të shekullit të 20-të në Karakol, qyteti më i madh në zonën Issyk...

Xhamia 13 shekullore e Kinës!

E vendosur në Rrugën e Mëndafshit, xhamia në Shian ka shërbyer për myslimanët për 13 shekuj. Xhamia, e cila u ndërtua gjatë dinastisë Tang në...

Hatmeja Sherife, tradita e bukur e Ramazanit në Shkodër

Ishte viti 1991. Në Shkodër sapo kishte nisur puna për rimëkëmbjen e aktivitetit të Thirrjes Islame. Myftinia Shkodër ishte në hapat e saj të...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img