Islam

Tefsiri, komentimi i sures El Kadr.

Ndonëse ajeti i parë i sures që përmend zbritjen e Kuranit në natën e kadr-it krijon përshtypjen se pika e rëndesës së kësaj sureje...

Agjërimi: Shtyllë e Islamit!

Në emër të Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit! Lavdia i takon Allahut. Salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhamedin, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të. Muaji...

Xhamia në Kodrën e Diellit drejt përfundimit

Një ëndërr e kamotshme e besimtarëve mysliman të Tetovës me rrethinës për të pasur një objekt kulti fetar të besimit Islam edhe në Qendrën...

“Rruga e muslimanëve” adresa e shijeve të Ramazanit në Kinë

  Muslimanët në qytetin Sian (Xian) të Kinës muajin e Ramazanit e presin në një atmosferë festive. “Rruga e muslimanëve Hui” apo siç njihet ndryshe...

“Rruga e muslimanëve” adresa e shijeve të Ramazanit në Kinë

Muslimanët në qytetin Sian (Xian) të Kinës muajin e Ramazanit e presin në një atmosferë festive. "Rruga e muslimanëve Hui" apo siç njihet ndryshe...

Shërbëtori i dy xhamive të shenjta mbërrin në Mekë për të qëndruar dhjetë ditët e fundit të Ramazanit në afërsi të Xhamisë së Madhe!

    Shërbëtori i dy xhamive të shenjta Mbreti Selman bin Abdulaziz Al Saud mbërriti në Mekke këtë mbrëmje për të qëndruar dhjetë ditët e fundit...

KUR UMETI (MUSLIMAN) FILLON T’I PUNOJË PESË GJËRA DO TA MERITOJË SHKATËRRIMIN!

  Enesi (r.a.) transmeton se Pejgamberi (savs) ka thënë: “Kur umeti fillon t’i punojë pesë gjëra, do ta meritojë shkatërrimin: (1) – kur në mesin e tyre...

400 motra nigeriane e pranuan islamin dje në Nigeri

Nigeria, vendi më i populluar afrikan (me një popullsi prej mbi 182 milionë në vitin 2015), është pothuajse e barabartë e ndarë mes krishterimit...

Zgjuarsia e Aliut r.a.

  Një grup çifutësh kishin dashur të provokojnë Aliun r.a.. Andaj në një moment kur Aliu ishte bërë gati që njerëzve t’ua falë namazin, çifuri...

150 iftare çdo ditë falas për studentët

Fillimisht me menzën studentore ku u jepnin vakte me ushqim falas për studentët, tani me “Sofrën e Ramazanit”kjo shoqatë ka treguar se nuk nguron...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img