Islam

A ndikojnë ligjeratat dhe hutbet tek ne?

Të dashur vëllezër, Tema e hutbes së sotme është: A po ndikojnë ligjëratat dhe hutbet tek ne? Në vendin tonë është bërë zakon që me rastin...

Si të japin sadaka gratë që nuk kanë të ardhura?

Gratë zakonisht janë edukatorët në shtëpi, dhe plot nga to, nuk punojnë dhe nuk kanë të ardhura mujore! Kur dëgjojnë për vlerën dhe mirësitë...

Udhëzimi i Pejgamberit (s.a.u.s.) në ruajtjen e etikës së të folurit dhe zgjedhjen e fjalëve

Profeti (s.a.u.s.) i përzgjidhte fjalët që nxirrte nga goja. Ai zgjidhte për umetin e tij fjalët më të mira, më të bukura, më të...

Ç’është “Dita e Jetës”?

Disa mund të thonë; dita e dasmës sime, dita e diplomimit… ajo është “Dita e Jetës”. Lexo se cila është “Dita e Jetës”: – Nuk i...

Kur’ani përfiton zemrën e Jeffrey Langut, profesorit amerikan

Kur’ani përfiton zemrën e Jeffrey Langut, profesorit amerikan Dr. Xhefri Lleng (Jeffrey Lang) është profesor i matematikës në Universitetin e Kanzasit, një prej universiteteve më...

“O Zot unë dua të falem, ma mundëso të falem”

Një njeri që nuk falet, vAllahi nëse thotë vazhdimisht “O Zot unë dua të falem, ma mundëso të falem”, “O Zot unë kam dëshirë...

Kush është njeriu më i dashur tek Allahu?

Thotë Pejgamberi (alejhi salatu ue selam): “Njeriu më i dashur tek Allahu është ai që më së shumti bënë dobi (njerëzve); vepra më e dashur...

Duaja para gjumit

Duaja para gjumit Kur bijmë të flejmë: Muhammedi alejhiselam thotë: “Kur të shtrihet dikush në shtratin e tij le të mbështillet mirë, sepse askush nuk e...

A e dini sa i bukur ishte Profeti Muhamed sal-lAllahu alejhi we selem?

Më poshtë mund të lexoni 5 transmetime të shokëve të Profetit sal-lAllahu alejhi we selem që përshkruajnë bukurinë e tij: 1) I derdhur në argjend Ebu...

Si të bëhesh hafiz për një muaj?

Pyetje: Cila është mënyra më e mirë për të memorizuar doracaket? Përgjigje: Mënyra më e mirë për të mësuar përmendësh tekstet fetare është nëpërmjet mësimit...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img