Islam

Ja 2 Lutjet qe bente profeti Muhamed ne fillim te namazit

Pasi që të kesh marrë tekbirin fillestar thuaje njërën prej lutjeve të cilat Muhammedi, salallahu alejhi ue selam, i thoshte. Këtu do ti përmendim...

Ja 2 Lutjet qe bente profeti Muhamed ne fillim te namazit

Pasi që të kesh marrë tekbirin fillestar thuaje njërën prej lutjeve të cilat Muhammedi, salallahu alejhi ue selam, i thoshte. Këtu do ti përmendim...

10 hapa që fëmija juaj ta njohë dhe dojë profetin Muhamed a.s

Diskutimi mbi jetën e Profetit a.s dhe ndjekja e hapave të tij duhet të jetë praktikë e përditshme për familjet muslimane. Ne e duam, e...

Njeriu misionar përpiqet për misionin e tij kudo që të jetë

Kur u burgos Shejhul’islam Ibn Tejmijeh, rahmet pastë, pa se të burgosurit e kalonin kohën e tyre në lojra dhe dëfrime të ndryshme, duke...

Vdekja e Yjeve, sqarimi i kësaj dukurie në Ku’ranin Famëlartë

Vdekja e yjeve ashtu si shumë cështje të tjera është prekur nga Ku’rani Fisnik. All-llahu i Madhërishëm me fjalët dhe më sintagmat më të thjeshta...

Lexo rrënjet arabe të mjekësisë europiane

Ne prologun e Historive te Kantenburit, Xhefri Shoser identifikon autoritetet e perdorura nga “Doktoret e Fizikes” ne gjashte rreshta te cilat po i permendim...

Anija e Nuhit është gjetur pikërisht aty ku thotë Zoti në Kur’an?!

Rreth 4800 vjet më parë, përmbytjet e mëdha goditën Tokën. Para katastrofës së madhe që ndodhi, Profeti Nuhi me urdhrin e Zotit, ndërtoi një...

Falja e sabahut tregon sa e duam Allahun

Gëzimi i atij djali ishte i pamasë kur një ndërmarrje e njohur e pranoi atë të punoi për ta. Ai fluturonte mbi hënë dhe...

Lutja e pastrueses!

Ajo është mësuese dhe flet për një përvojë të sajën, njëzet vite më parë. “Asokohe kisha nën përgjegjësinë time makinetin brenda shkollës. E kisha bërë zakon...

Cili është denimi i ngrënësit të kamatës?

Ngrënësi i kamatës! Shejh Ebu Islam Salih bin Taha Abdulvahid (Allahu e shëroftë!): Robër të Allahut! Allahu Lartësuar në Librin e Tij thotë: “Dhe, kur...

Të fundit

- ISLAMSHOP.CH -spot_img