Helikopteri i NASA-s është gati të fluturojë për herë të parë në Mars

Mos i humb

Helikopteri i NASA-s është pothuajse gati për fluturimin e tij të parë në Mars. I quajtur Ingenuity, helikopteri është vendosur nga Rover Perseverance dhe është treguar se i reziston temperaturave të ulëta të rrezikshme të planetit të Kuq.

Megjithëse nuk përmban ndonjë pajisje shkencore, helikopteri eksperimental mund të bëhet mjeti i parë që fluturon në një botë tjetër. Marsi ka një atmosferë jashtëzakonisht të hollë, kështu që inxhinierët e kanë bërë helikopterin shumë të lehtë me afërsisht 1.8 kg në masë.

Imazh: Helikopter Marsi i zgjuarsisë

Ai gjithashtu ka tehe të mëdha që rrotullohen shumë shpejt. Gjatë fluturimit provë, helikopteri do të ngjitet në 10 metra mbi sipërfaqe dhe do të qëndrojë për 30 sekonda, sipas NASA-s.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit