Iu deshën 30 vite, 69-vjeçari shndërron kopshtin në një “xhungël”

Mos i humb

Një 69 vjeçar kaloi 30 vite duke transformuar kopshtin e tij në Yorkshire në një “xhungël” me palma të larta 30 metra.

Dr Simon Olpin, 69, (në foto) ka një 'xhungël' të madhe në kopshtin e pasëm të shtëpisë së tij gjysmë të shkëputur në Sheffield, South Yorkshire

 Simon Olpin ka qenë i apasionuar pas natyrës që kur ishte fëmijë, por për shkak të frikës së tij nga fluturimi nuk ishte në gjendje të udhëtonte nëpër botë dhe të shikonte xhungla.

Biomikisti mbolli pemën e parë në 1987-ën dhe që nga ajo kohë, “xhungla” e tij është rritur me më shumë se 100  lloje bimësh. 

Kopshti i pabesueshëm në stilin e xhunglës ka arritur edhe në kopshtin e përparmë i cili luan mikpritës në një varg bimësh dhe pemësh të ndryshme nga e gjithë bota

Babai i tre fëmijëve tha: “Unë gjithmonë kam qenë i interesuar për kafshët, veçanërisht kur isha fëmijë. Më hipnotizonte gjithçka që zvarritej.”

“Kur u zhvendosëm në Sheffield, fillova të zhvilloja një interes më të madh për bimët ekzotike dhe kishim një kopsht të vogël. Mbi 30 vjet kam arritur të sjell një vend si Butani ose pak nga Azia Juglindore në kopshtin tim në Yorkshire – është i shkëlqyeshëm, për mua të paktën.”, u shpreh ai.

Z. Olpin tha se frika e tij nga fluturimi nënkuptonte se ai kurrë nuk ishte në gjendje të udhëtonte nëpër botë dhe të shihte ndonjë xhungla, kështu që në vend të kësaj vendosi të bënte një në kopshtin e tij të pasmë
Kur ai u transferua në qytetin Yorkshire ai filloi të zhvillonte një interes më të madh për bimët ekzotike
- ISLAMSHOP.CH -
- ISLAMSHOP.CH -

Të fundit