Kosova të tjera masa kundër Covid 19 nga kjo e premte/ Në zonat e kuqe ndalohet lëvizja pas orës 19:00 të mbrëmjes

Mos i humb

Ministria e Shëndetësisë së Kosovës ka bërë sërish kategorizimin e komunave varësisht rritjes së rasteve me COVID-19.

Në zonën e kuqe ( me rrezik të lartë ) kanë qenë dhjetë komuna, ndërsa sonte MSH ka futur në këtë zonë edhe tetë komuna tjera të cilat janë: Vushtrria, Lipjani, Vitia, Zveçani, Leposaviqi, Zubin Potoku, Mitrovica e Veriut dhe Kamenica, transmeton Telegrafi.

Më herët në zonën e kuqe kanë qenë: Prishtina, Podujeva, Obiliqi, Fushë Kosova, Peja, Gjakova, Ferizaj, Shtime, Gjilan, Mitrovicë e Jugut.

Për zonën e kuqe këto janë masat:

– Ndalohet lëvizja e qytetarëve jashtë shtëpive/banesave të tyre pas orës 19:00 e deri në orën 05:00, përveç për nevoja emergjente dhe shëndetësore, duke përjashtuar nga kjo masë personelit shëndetësor, të sigurisë, drejtësisë dhe të ngjashme;

-Ndalohen hyrje-daljet e qytetarëve dhe automjeteve në territorin e komunës përkatëse nga ora 19:00 deri në orën 05:00, përveç:

– Personelit shëndetësor, personelit të sigurisë, drejtësisë dhe studentëve;

-Qytetarëve për nevoja emergjente;

-Operatorëve që kryejnë punë publike;

– Ndalohet veprimtaria e gastronomisë nga ora 19:00 deri në orën 05:00;

-Institucionet publike dhe private punojnë vetëm me stafin esencial, i cili staf përcaktohet me vendim të secilit institucion në veçanti;

-Transporti publik lejohet të punojë me 50% të kapaciteteve, duke respektuar “Manualin për mbrojtjen nga përhapja e Covid-19”;

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit