Kur do të ndodhë eklipsi i pjesshëm hënor më i gjatë i shekullit?

Mos i humb

Një eklips i pjesshëm hënor do të jetë i dukshëm të Premten dhe do të jetë më i gjati i këtij shekulli. Eklipsi pritet të ndodhë midis 18 dhe 19 Nëntorit dhe pritet të zgjasë për 3 orë e 28 minuta. Një eklips i pjesshëm hënor ndodh kur Toka kalon midis diellit dhe Hënës. Rreth 97 përqind e Hënës do të jetë nën hijen e Tokës.

NASA thotë se nëse e lejojnë kushtet e motit, një pjesë e madhe e planetit do të jetë në gjendje të shohë eklipsin, duke përfshirë Amerikën e Veriut dhe Jugut, Azinë Lindore, Australinë dhe rajonin e Paqësorit dhe mund të ndodhë më herët ose më vonë, në varësi të zonës kohore.

Eklipsi më i gjatë i pjesshëm hënor i shekullit do të ndodhë të premten në mëngjes, sipas NASA-s, duke e bërë hënën të duket e kuqe deri në 3.5 orë. Ky është një eklips hënor i parë në Kinë në maj 2021

Në vitin 2018, ndodhi eklipsi total hënor më i gjatë: 1 orë, 42 minuta dhe 57 sekonda. Do të ketë 228 eklipse hënore këtë shekull, midis viteve 2001 dhe 2100.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit