Më shumë se një milion zviceranë të vaksinuar plotësisht kundër Covid-19

Mos i humb

Numri i njerëzve në Zvicër që janë vaksinuar plotësisht kundër Covid-19 ka tejkaluar një milion, thanë autoritetet të premten.

Një total prej 1,007,469 njerëzish kanë marrë dy dozat e vaksinave, që korrespondojnë me 11,7% të popullsisë prej 8,6 milionë.

Një numër i ngjashëm i njerëzve kanë marrë një vaksinë. Midis 29 prill dhe 5 maj, rreth 372,796 doza u administruan në Zvicër me një mesatare prej 53,257 vaksinash në ditë.

Kjo është një rritje prej 4% në javën e kaluar.

Zvicra është kritikuar për fillimin e ngadaltë të programit të saj të vaksinimit, duke përfshirë mospërputhje të mëdha në shkallën e vaksinimeve midis kantoneve.

Rregullatori i shëndetit, Swissmedic, ka marrë më shumë kohë se shumë vende të tjera për të miratuar vaksinat dhe ka pasur vonesa në disa furnizime.

Qeveria zvicerane ka urdhëruar gati 36 milionë doza vaksinash nga pesë kompani

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit