Mijëra mjekë sërish në grevë për shkak të pagave

Mos i humb

Mijëra konsulentë të NHS janë në grevë në të gjithë Anglinë për një mosmarrëveshje për pagat, ndërsa shërbimi shëndetësor i vendit përgatitet për një valë tjetër grevash të sindikatave.

Grevës do t’u bashkohen edhe mjekët e rinj në grevën e parë të përbashkët në historinë e NHS.

Mjekët e rinj, të cilët kanë zhvilluar 19 ditë greva që nga marsi, do të vazhdojnë grevën e tyre të enjten dhe të premten e kësaj jave.

Si konsulentët dhe mjekët e rinj në Shoqatën Mjekësore Britanike (BMA) do të bashkojnë sërish forcat për greva më 2, 3 dhe 4 tetor.

Mijëra operacione dhe takime janë anuluar pas grevave, me drejtuesit e NHS duke paralajmëruar se disa pacientë po shohin takimet e tyre të riplanifikuara tre herë.

Në ditët e grevës së përbashkët do të ofrohet një shërbim i ngjashëm me atë të Krishtlindjeve, duke i dhënë përparësi kujdesit emergjent.

Kjo vjen pasi qeveria përshkroi planet për të zgjeruar ligjet e grevës për të siguruar që mjekët dhe infermierët në spitale të ofrojnë një nivel minimal mbulimi.

- ISLAMSHOP.CH -spot_img
- ISLAMSHOP.CH -spot_img

Të fundit